Adresgegevens
Stationsstraat 26
5151 HB Drunen
0416-375753
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Een Knock-out tegen Parkinson

Fysiocompany t' Station Parkinsondag

Een knock-out, een rechtse directe, een punch tegen Parkinson. Boksen voor mensen met Parkinson is een non-contact oefenvorm waarbij schaduwboksen, stoten op bokszakken of stoten op de handschoenen wordt uitgevoerd.

Waarom is dat juist voor deze groep zo'n belangrijke activiteit? Boksen als therapie is een vorm waarbij coördinatie van handen en voeten en lichamelijke conditie centraal staan. Daarnaast zijn kracht en snelheid belangrijke troeven. Parkinson veroorzaakt veelal een vermindering van deze eigenschappen. Onderzoek heeft aangetoond dat intensieve bewegingen de symptomen kan beïnvloeden.

BOXING
Vanuit de Verenigde Staten is Rock Steady Boxing of Sparking Boxing ontstaan. Daar bleek dat deelnemers zich fitter voelen en gemakkelijker bewogen in het dagelijks leven dan voordat ze met deze trainingsvorm begonnen. Ook in Nederland wordt dit nu toegepast binnen de bestaande behandelingen.

Zie ook via weekblad Drunen

Weekblad Parkinsonfonds Fysiotherapie Drunen
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?