Adresgegevens
Stationsstraat 26
5151 HB Drunen
0416-375753
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Hoe word ik 100 jaar oud

Op televisie is er een tv-programma naar vernoemd. Hierbij proberen vijf deelnemers in vijf maanden tijd onder professionele begeleiding 100 jaar te worden door simpelweg gezond te leven. Aan tafel bij Humberto Tan op RTL4 promoot een arts zijn boek over hoe 100 jaar te worden.

Waarom al die aandacht vandaag de dag?De 65 – jarige van nu, wordt vijf jaar ouder dan zijn leeftijdsgenoot in de jaren vijftig. Sterker nog de kans dat hij of zij de leeftijd van 90 jaar bereikt, is met 30% flink gestegen.
Ouder worden is vooral een prettig vooruitzicht als het in goede gezondheid gebeurt. Dat die kans flink is toegenomen is te zien in ons eigen Drunense straatbeeld.
 “Niet zeuren maar doorgaan”

Mevr.Roeling uit Drunen, volgend jaar 100 jaar oud:
“Als ik terugkijk dan ben ik altijd in beweging geweest. Mijn man was gym leraar en we gingen dan ook vaak samen fietsen en wandelen. Ook nu nog ga ik elke dag op pad, samen met mijn rollator, naar het dorp toe om dingetjes te kopen.

Afgelopen jaren heb ik drie keer iets gebroken maar tijdens de revalidatie geen zielig gedoe. Niet van “ik kan het niet”. Niet zeuren en maar doorgaan met die oefeningen. Ik ben altijd optimistisch gebleven”.

Mevr. van de Laan uit Drunen, 88 jaar oud maar ze kan nog steeds met het grootste gemak met de vingers de grond raken vanuit stand: “Vroeger zat ik al op de gym en nu doe ik nog steeds mee met Nederland in beweging op de televisie.”

Mevr. Vesters uit Drunen, 81 jaar oud.
“ Ik voel alle spieren in mijn lijf na de oefeningen maar later is het weer een fitgevoel”
Allen zijn mede sporters van de fysiofitgroepen die wekelijks worden gegeven door Fysiocompany Zandley.
Bewegen en in beweging blijven is essentiële voorwaarde om gezond ouder te worden. De wetenschap is hierover duidelijk.

Het is voordelig voor de botopbouw, de spiermassa, het uithoudingsvermogen, de balans en de lenigheid. Met dit als basis is het eenvoudiger om activiteiten uit te voeren zoals (trap)lopen, reiken en bukken bijvoorbeeld.
 Maar bovenal geeft het een goed gevoel om vitaal te kunnen zijn. Voor meer achtergrond informatie kunt u terecht bij een van 4 praktijken van Fysiocompany in Drunen.

Klik op deze link voor het bericht in de lokale krant

Fysiocompany Drunen100 jaar oud Fysiocompany t Station
Fysiocompany Drunen t Station
 

Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?