Adresgegevens
Stationsstraat 26
5151 HB Drunen
0416-375753
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Master Kinderfysiotherapie

Foto Hilde SamuelsMet praktijkgericht onderzoek slaan we een brug tussen de behandelkamer en de wetenschap.
 
Onze collega Hilde Samuels heeft haar Master of Science Diploma behaald in kinderfysiotherapie. Deze specialisatie heeft ze gevolgd na haar bachelor opleiding fysiotherapie in Utrecht.

Bewegen hoort nu eenmaal bij kinderen. Maar wanneer kinderen beperkt worden in het bewegen, beïnvloedt dat hun ontwikkeling en functioneren. En omgekeerd beïnvloedt de ontwikkeling en de groei ook het bewegen.

Omdat dit allemaal in kaart te brengen werkt kinderfysiotherapeut altijd met een uitgebreid onderzoek. Aan de hand daarvan word een behandelplan opgesteld. Hilde vormt samen met Riëtte van Beerendonk en Mandy van Drunen het kinderfysioteam van Fysiocompany. Als nodig is wordt overlegd met andere disciplines, zoals de arts, leerkracht, logopediste of ergotherapeute.

De kinderfysio richt zich op problemen met bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren ( 0-18 jaar). Ze heeft kennis en vaardigen met betrekking tot:
  • Motorisch leren en ontwikkeling
  • Bewegings- houdingsaandoeningen op kinderleeftijd
  • Training van spieren, hart- en longfunctie bij kinderen
  • Specifieke oefeningen voor het behandelen van kinderen
  • Vaardigheden voor de begeleiden van het kind en het gezin/ouders
  • Signaleringsfunctie voor inzet andere zorgdisciplines, zoals logopedie, ergotherapie, ambulante begeleiding, specialistische tweedelijns zorg
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?