Adresgegevens
Stationsstraat 26
5151 HB Drunen
0416-375753
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Nu videoconsult bij FysioCompany 't Station, Medifit en Zandley


Videoconsult Fysio Drunen

Door de gevolgen van het corona virus is het tijdelijk niet mogelijk om de praktijk toe te komen of dat de therapeut bezoek aflegt aan het huis van de patiënt van bijvoorbeeld mevr.  de Vries. Met de app Facetalk is het mogelijk om een veilig videoconsult te starten tussen patiënt en fysiotherapeut.

Daarom is het nu mogelijk dat ze belt via video met haar fysiotherapeut vanuit huis. De fysio stuurt via email een uitnodiging voor de afspraak.

Via haar smartphone of tablet is het erg gemakkelijk om de uitnodiging te accepteren en de app te installeren.  Op het moment van de afspraak gaat mevr. de vries via de email uitnodiging naar de digitale wachtkamer.

Wanneer de fysiotherapeut daar ook aanwezig, is start het video consult in de virtuele behandelkamer. Een familielid van mevr. de Vries kan ook meedoen, zelfs vanaf een andere locatie. Het voelt al snel vertrouwd aan voor mevr. de Vries  en haar therapeut om op deze manier met elkaar in contact te komen.

Oefeningen en afbeeldingen worden beveiligd gedeeld. Facetalk  voldoet aan de eisen de AVG en wordt ook gebruikt door ziekenhuizen zoals het Radboud in Nijmegen.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons of kijk voor een de handleiding. Klik hier voor IOS (Apple) of Android (Google).

Fysiocompany 't station logo       Facetalk logo
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?