Adresgegevens
Boterbloemstraat 23
5317 NH Nederhemert
073-6232222 / Lokaal Fit 23: 06-21565006
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Nieuwe specialisatie in gezondheidscentrum Nederhemert: manuele therapie

« terug naar het overzicht
3 april 2019
Nieuwe specialisatie in gezondheidscentrum Nederhemert: manuele therapie
Sinds eind vorig jaar is een nieuwe specialisatie bij Fysiocompany Nederhemert. Sander Vissers heeft zijn driejarige masteropleiding afgerond tot manueel therapeut.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?
Bewegen doe je eigenlijk zonder er bij na te denken. Pas wanneer je klachten hebt, merk je dat je lichaam iedere dag een hoop te verduren heeft. Een fysiotherapeut is dan de persoon om je van je klachten af te helpen. Hij/zij is een bewegingsdeskundige. Een manueel therapeut is verder gespecialiseerd in met name klachten aan de wervelkolom. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding.

De manueel therapeut heeft een aantal specifieke technieken voor gewrichten die kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wanneer naar een manueel therapeut?
Indien u last heeft van:
  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe de specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak is er dus duidelijkheid over de verdere behandeling. Manuele therapie wordt vergoed vanuit het aanvullende verzekeringspakket. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 9 behandelingen per jaar.

Wanneer u graag meer informatie wilt kunt u een mail sturen naar: sander@fysiocompany.nl. Voor het maken van een afspraak voor manuele therapie kunt u direct contact opnemen met ons secretariaat: 073-6232222. Voor overige informatie over de fysiotherapiepraktijk zelf en/of andere specialisaties kunt u kijken op onze website: www.fysiocompany.nl
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?