Adresgegevens
Boterbloemstraat 23
5317 NH Nederhemert
073-6232222 / Lokaal Fit 23: 06-21565006
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

CooL (Coaching op Leefstijl) programma

Bespreken van gegevens coaching op leefstijl

Soms lukt het gewoonweg niet alleen. Meer bewegen, gezonde voeding, ‘s ochtends uitgerust starten en blijvend gewichtsverlies. Allemaal doelen die voor veel mensen onhaalbaar blijken. Wilt u graag begeleid worden naar een blijvende verandering? Dan kan het Cool-programma iets voor u zijn. Thema’s als stressmanagement, slaap, gezonde voeding en bewegen komen aan de orde. Door inzicht te geven, objectieve metingen uit te voeren en hier reële en haalbare doelen op te stellen, streven we naar een verandering die werkt. 
Wilt u een gezonde leefstijl realiseren die werkt en blijvend is? Neem contact op en we helpen u graag verder. We hebben passie voor bewegen en gezond leven.

Fysio- en manueel therapeut Sander Vissers is KRF geregistreerd leefstijlcoach. Hij kan u begeleiden bij het ontwikkelen van gezond gedrag. Indien gewenst is een multidisciplinaire aanpak mogelijk binnen het gezondheidscentrum Nederhemert. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van slaapproblemen en het verminderen van stressklachten door een psychosomatisch fysiotherapeut.
 
CooL-programma (Coaching op Leefstijl)
Het Cool-programma is een gecombineerde leefstijl interventie (GLI), gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het traject duurt 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele contacten.
Vanaf januari 2021 bieden wij het programma Coaching op Leefstijl (Cool) aan.
 
Wanneer mag u deelnemen aan het Cool-programma?
 • Ouder dan 18 jaar
 • BMI >25 met daarbij één of meerdere van onderstaande factoren;
  • Buikomvang: >88cm (vrouwen) >102cm (mannen),
  • ​Hart- en vaatziekten,
  • Verhoogd risico op hart- vaatziekten (verhoogde bloeddruk of cholesterol), 
  • Diabetes type 2,
  • Slaapapneu,
  • Artrose
 • ​BMI ≥ 30 of hoger
 • Gemotiveerd zijn om hun leefstijl aan te passen, in staat zijn om in een groep te functioneren en bereid zijn om deel te nemen aan een programma met een duur van twee jaar. 

Goede resultaten
Op basis van wetenschappelijke onderzoeken die afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, bleek dat middels het Cool programma deelnemers erin slaagden hun leefstijl aan te passen, gewicht te verliezen en dit ook veelal volhouden. Een groot deel van de groep heeft na het programma een lager gewicht. Deelnemers voelen zich fitter en gezonder.

Vergoedingen
Het CooL-programma wordt in de meeste gevallen volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder aanspraak van het eigen risico. Veel zorgverzekeraars vergoeden dit programma. Bent u gemotiveerd en behoord u tot de doelgroep? Neem dat contact met ons op via sander@fysiocompany.nl of 073-6232222.

Coaching op leeftijd fysio Nederhemert
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?