Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Uitstraling

Uitstraling vanuit de rug


Inleiding
Uitstraling of ook wel gerefereerde pijn is het verschijnsel waarbij pijn wordt gevoeld op een andere plaats dan waar de weefselbeschadiging plaatsvindt.
 

Klachten en symptomen

Klachten en symptomen kunnen lijken op klachten uit de heupregio maar de oorsprong kan in de structuren van de lage rug liggen.
 

Oorzaak

Uitstraling of ook wel gerefereerde pijn is het verschijnsel waarbij pijn wordt gevoeld op een andere plaats dan waar de weefselbeschadiging plaatsvindt. Een voorbeeld hiervan is pijn bij een hartaanval waarbij de pijn in de linkerarm gevoeld kan worden. Uitstralende pijn wordt waarschijnlijk veroorzaakt door connecties van het ruggenmerg waarbij pijnreceptoren (zenuwuiteinden) van verschillende pijnreceptoren samenkomen. Hierdoor kan het signaal van het ruggenmerg in de hersenen "geïnterpreteerd" worden als komend van een ander gebied. Ook bij prikkeling van delen van het bewegingsapparaat (spieren, kapsels, banden) kan uitstraling ontstaan.
 

Behandeling

Uitstraling kan ook tot diagnostische verwarring leiden. Daarom is het belangrijk dat uw fysiotherapeut een gedegen onderzoek uitvoert en aan de hand hiervan samen met u een behandelplan opstelt.
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?