Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Uitstraling Onderarm

Vanuit de nek


Inleiding
Uitstralende pijn ook wel gerefereerde pijn/referred pain genoemd is het verschijnsel waarbij pijn wordt gevoeld op een andere plaats dan waar de weefselbeschadiging/irritatie plaatsvindt.

Klachten en symptomen
Klachten en symptomen kunnen lijken op klachten uit de schouder, ellenboog of in de onderarm maar de oorsprong kan in de structuren van de nek liggen.

Oorzaak
Referred pain is het verschijnsel waarbij pijn wordt gevoeld op een andere plaats dan waar de weefselbeschadiging plaatsvindt. Een voorbeeld is pijn bij een hartaanval, waarbij de pijn in de linkerschouder en/of de kaak gevoeld kan worden. Referred pain wordt waarschijnlijk veroorzaakt door connecties van hetzelfde ruggenmergsegment waar de weefselschade is en het deel van het lichaam waar men de pijn waarneemt. Hierdoor wordt het signaal van het ruggenmerg in de hersenen "geïnterpreteerd" als komend van het bijbehorende gebied. Ook bij prikkeling van delen van het bewegingsapparaat (spieren, kapsels, banden) kan referred pain ontstaan.

Behandeling
Referred pain kan tot diagnostische verwarring leiden. Daarom is het belangrijk dat uw fysiotherapeut een gedegen onderzoek uitvoert en een aan de hand hiervan op behandelplan samen met u opstelt.
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?