Adresgegevens
Burgemeester Verwielstraat 67
5062 GC Oisterwijk
013-5285598
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Revalidatie na een operatie of ernstig Trauma

 

Revalidatie na een operatie

Revalidatie na een operatie aan uw nek, rug, heup, knie, enkel, schouder of elleboog? 
Fysiotherapie kan een essentieel onderdeel van uw herstel zijn. Een op u afgestemd fysiotherapeutisch advies en oefenprogramma zorgen voor een optimaler herstel na een operatie. Op deze wijze zult u sneller naar uw einddoelen van functioneren kunnen toewerken.
 
Wat houdt herstellen na een operatie in?
Uit onderzoek blijkt: hoe fitter u het ziekenhuis in gaat voor een operatie, hoe beter u eruit komt, dit heet “het better in, better out” principe.
Afhankelijk van welke operatie u moet ondergaan, kan het zijn dat al voor de operatie gestart wordt met het opbouwen van de algehele conditie en spierversterkende oefeningen, zodat na de operatie het herstel sneller en soepeler verloopt.
Met revalidatie na de operatie kunt u ervoor zorgen dat:
 • De pijn sneller afneemt dan zonder fysiotherapie;
 • Het herstel vlotter verloopt;
 • U minder risico loopt op schade aan het lichaam;
 • U controle en grip heeft op uw eigen herstel. 
   
Symptomen na een operatie?
 Na een operatie zijn er vaak een aantal van de volgende symptomen:
 • Pijn, vocht, blauw/ rood kleuring en/ of het is warm rond het operatiegebied;
 • Functieverlies;
 • Conditieverlies;
 • Krachtverlies;
 • Stijfheid;
 • Verminderde stabiliteit;
 • Onzekerheid over welke dingen u wel en niet kan doen.


Revalidatie na ernstig trauma

​Na een ernstig trauma speelt de fysiotherapeut vaak een grote rol.  In veel gevallen zijn er meerdere zorgverleners bij het herstel betrokken en is onderlinge afstemming tussen de zorgverleners samen met de patiënt van groot belang voor een spoedig verlopend revalidatieproces.
Deze multi-disciplinaire aanpak wordt steeds meer ondersteund door landelijke- en regionale Trauma Netwerken.
 
Soms is het noodzakelijk, dat de patiënt eerst een traject bij het revalidatiecentrum zal moeten doorlopen. Hierna kan dan alsnog de therapie vanuit de thuissituatie voortgezet worden in de fysiotherapiepraktijk.
 
Vooral bij een ernstige traumaletsel is een zeer individueel afgestemd programma belangrijk. Belasting en belastbaarheid spelen hierbij vaak een grote rol. Door goede onderlinge samenwerking kunnen de juiste einddoelen opgesteld worden en het optimale hersteltraject worden doorlopen.
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?