Adresgegevens
Burgemeester Verwielstraat 67
5062 GC Oisterwijk
013-5285598
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

McKenzie

Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak is aan te geven. Dit feit leidt vandaag de dag tot verwarring in de wetenschappelijke en medische wereld. Men is op zoek naar de pathologisch – anatomische verklaring van één van de meest frequent voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. In ontwikkelingslanden lijken chronische rug- en beenklachten, veroorzaakt door de lumbale tussenwervelschijf nauwelijks voor te komen.

Met welke klachten kunt u terecht bij de McKenzie therapeut?

Het zijn deze a-specifieke rug-en nekklachten waar het McKenzie Concept zich mee bezig houdt.

Zowel voor de diagnose als de therapie gebruikt het McKenzie Concept echter geen pathologisch-anatomisch model, maar een ander classificatie model. Dit model is gebaseerd op de symptomen van de patiënt. Door te bepalen welke mechanische factoren van invloed zijn op het klachten patroon van de patiënt, wordt vervolgens vastgesteld welke oefeningen en adviezen voor de patiënt geschikt zijn. De oefeningen bestaan uit actieve oefeningen, die de structuur en stofwisseling van de weke delen, inclusief die van de tussenwervelschijf verbeteren. Deze oefeningen zijn gemakkelijk in het dagelijks leven in te passen.

Het doel van deze benaderingswijze is de patiënt onafhankelijk van manuele- en fysiotherapie te laten functioneren. Bij het McKenzie Concept staat de zelfwerkzaamheid van de patiënt centraal en is de therapie grotendeels “hands-off” voor de therapeut. Slechts indien de patiënt het niet meer alleen kan, zal de therapeut gerichte therapeutische technieken gebruiken.
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?