Adresgegevens
Burgemeester Verwielstraat 67
5062 GC Oisterwijk
013-5285598
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Flexchair en Ruitertraining

 

Voor ruiters met zit afhankelijke rijtechnische problemen, een echte eye-opener.

Voor de Flexchair Ruitertrainers is de flexchair hét hulpmiddel om bij ruiters stabiliteits-, houdings- en bewegingsproblemen in de bekken, de onderrug, als ook in de nek en de bovenrug visueel inzichtelijk te maken.
 

Bewegingsmechanismen Flexchair

De bijzondere stoel, feitelijk een kruk, heeft 2 verschillende 3-dimensionale bewegingsmechanismen. Gezeten op de kruk moet je als ruiter zelf je balans bepalen. Onder de kruk zit een sensor, die registreert waar het meeste gewicht zit en hoe je beweegt. De sensor is verbonden met een scherm, zodat je zelf kunt zien of je recht op de kruk zit en wat je doet met je gewicht. De sensor stuur je aan met je lichaam door bewegingen te maken vanuit je romp. Hierbij gebruik je de diepe rug- en buikspieren (je ‘core stability’ of rompstabiliteit). Met behulp van de Flexchair train je voldoende beweeglijkheid en stabiliteit van de romp. Je leert hoe je met kleine bewegingen vanuit je romp je paard zo goed en klein mogelijk kunt aansturen.
 

Persoonlijk verbetertraject

De Flexchair maakt je bewust van je bewegingen, maar ook van je onbewuste bewegingen. Via de sensor in de stoel worden persoonlijke meet- en trainingsgegevens van jou als ruiter onderzocht en vastgelegd in een database. Aan de hand van de evaluatie van deze gegevens stelt Fysio-wb een persoonlijk onderzoek- en oefentraject op om de spieren in de probleemregio’s aan te pakken. Fysio-wb adviseert en begeleidt ruiters bij een gericht trainingsprogramma van de intrinsieke spieren. Je werkt aan kleinere en stillere hulpen, waardoor je inwerking steeds verfijnder wordt en je beter gaat paardrijden.

Voor meer informatie bezoek je  deze website.
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?