Adresgegevens
Sterkselseweg 20B
6026EB Maarheeze
0495 - 591924
Maak direct een afspraak
Tijdens kantooruren (08.00u-17.00u) kunt u telefonisch een afspraak maken.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

FysioCompany Van de Ven - VerestFysiotherapie Maarheeze

U kijkt rond op de website van onze praktijk voor fysiotherapie, mogelijk kiest u voor een behandeling in onze praktijk. Dat stellen wij zeer op prijs. Wij zetten onze volledige professionaliteit in om u zo goed mogelijk te behandelen. Onze praktijk is sinds 01-04-1984 gevestigd in Maarheeze en de praktijk is sinds september 2012 gelegen aan de Sterkselseweg 20B. Al onze fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister.


Wachtruimte FysioCompany Maarheeze  Behandelkamer Fysiocompany MaarheezeFitnessruimte Fysiocompany Maarheeze  Behandelkamer Fysiocompany Maarheeze

 

Soms rolt een balletje onverwacht….


In 1983 zijn wij beiden (Nic en Maja) afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie te Den Bosch.
Fysiotherapie is een 4 jarige HBO opleiding.
Nic is daarna meteen als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij zijn laatste stageadres: het Elkerliek Ziekenhuis, een algemeen ziekenhuis in Helmond dat toen nog het Lambertus Ziekenhuis heette. Nic is als fysiotherapeut geweest op o.a.  de afdeling orthopedie en de afdeling longziekten. 
Maja is na haar afstuderen als waarnemend fysiotherapeute gaan werken op haar laatste stage adres: het Willibrordus ziekenhuis te Deurne. Per 1 oktober 1983 is zij gaan werken als fysiotherapeute bij Epilepsiecentrum Kempenhaeghe, een gespecialiseerd ziekenhuis voor mensen met epilepsie.  Maja is werkzaam geweest op de woonafdelingen van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Zowel bij de kinderen met, als zonder, verstandelijke beperking en met en zonder gedragsproblematieken. Daarnaast is zij als fysiotherapeute werkzaam geweest op de Berkenschutse, de school dieverbonden is met en gevestigd is op het terrein van Kempenhaeghe.


Op 1 april 1984 zijn we onze Praktijk voor Fysiotherapie begonnen naast onze vaste banen als fysiotherapeut. Het was in die tijd heel normaal dat je 2 banen in de fysiotherapie had: overdag in een ziekenhuis of instelling en ’s avonds in je eigen praktijk of bij een andere vrijgevestigde praktijk.

We zijn gestart op Willem Alexanderlaan 2, op de bovenverdieping van het huis van de ouders van Nic. Een grote slaapkamer is ingericht als behandelkamer. Nic, als fervent doe-het-zelver, heeft een wandrek, een Zweedse bank en een balie gemaakt.  Een behandelbank werd overgekocht uit ziekenhuis te Vlissingen voor het symbolische bedrag van 0.25 cent.  Alle onze spaarcenten zijn gestoken in de modernste fysiotechnische apparatuur die er op dat moment was. Een briefje op de deur dat we gevestigd waren. En zo was onze praktijk geboren!


Het zorgstelsel kende, in die tijd, nog de splitsing tussen ziekenfonds verzekerden en particulier verzekerden. De particulier verzekerden hadden vrije keuze in het kiezen van hun behandelaar. De ziekenfondsverzekerden niet. Zij moesten naar de door het ziekenfonds gecontracteerde behandelaars. Een contract krijgen met het ziekenfonds kon op 2 manieren: een contract overkopen van een fysiotherapeut die met pensioen ging ( zeer kostbaar), of je laten plaatsen op een wachtlijst en wanneer er een contract vrij kwam kon je dit kopen. Wij zijn gestart op de wachtlijst voor het CZ ( dat was voor deze regio de zorgverzekeraar) op nummer 706 en 713. Een lange tijd te gaan dus.

In oktober 1985 zijn we in Maarheeze gaan wonen op de Sneppendijk 14 en hebben onze praktijk daar gevestigd. Van één grote behandelkamer waar we om beurten werkten, konden we hier een oefenzaaltje én een losse behandelkamer realiseren.
De praktijk groeide zeer gestaag door en wij vonden de combinatie van “buitenshuis” en “thuis” werken nog steeds prima en zeer leerzaam. Bij het werken in het ziekenhuis en het epilepsiecentrum hadden we de mogelijkheid om ons beiden goed te verdiepen in ons vak als fysiotherapeut. Het volgen van veel cursussen, het werken met een zeer grote diversiteit aan cliënten, het doen van wetenschappelijk onderzoek, met publicatie, en het samenwerken met  alle disciplines die in het ziekenhuis en op Kempenhaeghe werkzaam waren, hebben ons gevormd tot de fysiotherapeuten die we nu zijn:  Fysiotherapeuten met een grote rugzak aan ervaringen.

Inmiddels waren we in het najaar van 1989 verhuisd naar de Oranje Nassaulaan 19 in Maarheeze en hebben daar de praktijk aangebouwd, met echte wachtkamer, oefenzaal en eerst een, en later twee individuele behandelkamers.
In januari 2005 hebben de mogelijkheid gekregen om de praktijk van de Hans Veldhuis over te nemen.

In die tijd was het zorgstelsel veranderd en had iedereen de mogelijkheid om een vrije keuze maken uit alle zorgverzekeringen en wij hadden inmiddels een contract met alle zorgverzekeraars.
Nic is in die tijd gestopt met zijn werk als fysiotherapeut in het Elkerliek en is fulltime in onze praktijk aan de slag gegaan. Maja heeft per mei 2005 haar werkzaamheden bij Kempenhaeghe  gestopt om ook fulltime thuis te gaan werken omdat we een groot patiënten aanbod kregen.

In de jaren die volgden zijn we uitgebreid met meerdere werknemers. Theo is onze collega van het eerste uur.

Door de groei van onze praktijk zijn we sinds september 2012 gevestigd in het pand aan de Sterkselseweg 20 B te Maarheeze. Een plek waar we ons als fysiotherapeuten goed voelen en waar we ons vak professioneel kunnen uitvoeren.
Per 1 januari 2019 is de praktijk aangesloten bij het samenwerkingsverband FysioCompany.
Maja van de Ven - Verest (BIG 19035290904)
Maja van de Ven - Verest  (BIG 19035290904)
E-mail Maja Specialisaties
Algemeen Fysiotherapeut
Aanwezig
maandag, woensdag en donderdag
Registers
KNGF
Aandachtsgebieden
Babyís en kinderen, sensomotoriek, pre- en postnataal, bekkenbodem, dynamisch tapen
Nic van de Ven (BIG 19035275704)
Nic van de Ven (BIG 19035275704)
E-mail Nic Specialisaties
Algemeen Fysiotherapeut
Aanwezig
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Registers
KNGF
Aandachtsgebieden
Longproblematiek, orthopedische klachten, pre- en post- operatieve begeleiding, tapen en bandageren
Theo Janssen (BIG 9034019704)
Theo Janssen (BIG 9034019704)
E-mail Theo Specialisaties
Algemeen Fysiotherapeut, Manuele therapie
Aanwezig
maandag, woensdag en donderdag
Registers
KNGF
Aandachtsgebieden
Wervelkolom, geregistreerd Claudicatio Intermittens therapeut, dynamisch tapen
Allessa van de Ven (BIG 19913038704)
Allessa van de Ven (BIG 19913038704)
E-mail Allessa Specialisaties
Algemeen Fysiotherapeut
Aanwezig
Dinsdag en donderdag
Registers
KNGF
Aandachtsgebieden
pre en postnataal, bekkenklachten tijdens zwangerschap, schouderklachten, dynamisch tapen, oedeemtherapeut i.o
Willem Jan Sieverink (BIG 89910460804)
Willem Jan Sieverink (BIG 89910460804)
E-mail Willem Jan Specialisaties
Algemeen Fysiotherapeut
Aanwezig
dinsdag t/m vrijdag
Registers
KNGF
Aandachtsgebieden
Algehele orthopedie, Dry Needling, Medical taping, sportletsels, orthopedische revalidatie
Marion van Hunsel (BIG 59055724704)
Marion van Hunsel (BIG 59055724704)
Specialisaties
Algemeen Fysiotherapeut
Aanwezig

Registers

 

Fysio Maarheeze

Zoekt u een fysiotherapeut in Maarheeze? Dan bent u in goede handen bij Fysiocompany in Maarheeze! Ons team van 6 enthousiaste fysiotherapeuten in Maarheeze zorgen ervoor dat u snel weer optimaal kunt bewegen.


Fysiotherapeut Maarheeze

Al onze fysiotherapeuten beschikken over specialistische kennis en ervaring om je zo snel mogelijk van je klachten af te helpen. In Maarheeze bieden we verschillende specialisaties aan zoals medical taping of dry needling.
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?