COPD oefengroep

COPD oefengroep FysioCompany Medifit
 
Bewegen geeft lucht!
Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u last van hoestbuien? Misschien denkt u dat het beter is om rust te nemen en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar! Wanneer u een longprobleem heeft, is het extra belangrijk dat u beweegt!

Persoonlijk trainingsschema
Na de intake wordt er voor u een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dat is mede afhankelijk van uw eigen doelen. Het schema bestaat uit oefeningen voor de hart-long functie en krachtoefeningen voor het lichaam. Ook krijgt u ademhalingsoefeningen zodat u zich zo optimaal mogelijk in kunt spannen.

Persoonlijke begeleiding
U wordt begeleid door een fysiotherapeut die de training kan aanpassen op het moment dat het nodig is. Daarnaast werken we samen met de diëtiste en trainers van Medifit.

 De groepen starten vanaf oktober en zullen om 11.00 uur starten. U kan op elk moment in het traject instappen. 

Waar en wanneer? 
Fysiocompany Medifit            FysioCompany Medifit                                
            James Wattlaan 9                                     
            5151 DP  Drunen
            0416 -375753
            r.tames@fysiocompany.nl
   
   Kosten
De therapie valt onder fysiotherapie en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u chronische longklachten, dan wordt dit veelal vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie of vragen over vergoedingen kunt u altijd contact met mij opnemen. U kunt zich aanmelden via het bovenstaand e-mail adres. 
 
Wat is COPD?
Een longziekte als COPD kan uw leven aardig op de kop zetten. U kan dit zelf te lijf gaan. Maar bewegen als medicijn, is dat mogelijk? Hoe beter u longinhoud, hoe fitter u zich voelt. Helaas is het niet te genezen maar de klachten zijn wel te verminderen. COPD is een verzamelnaam voor longziektes zoals chronische bronchitis en longemfyseem. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonay Disease ( Chronische Obstructieve Long Ziekte). Als u COPD heeft, ademt u moeilijker omdat de longen beschadigd zijn. Het belangrijkste symptoom is benauwdheid. Een stuk fietsen of de boodschappen doen kan moeizaam worden.

 Onyx Vantage meter

Chronische Bronchitis
Bij bronchitis zijn de kleine luchtwegen vaak ontstoken. Daardoor maken de longen meer slijm aan en is het ademhalen moeilijker.

Longemfyseem
Bij longemfyseem gaan de longblaasje verloren. Hoe minder longblaasjes des te moeizamer u kan ademen.

Copdgroep Medifit
 
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?