COPD lezing 19 december 2018

 

Voeding bij COPD

 
Als u COPD of astma heeft, kunt u zowel overgewicht als ondergewicht hebben. Zorg dat u goed en gezond eet. Uw lichaam heeft voldoende gevarieerde voeding nodig omdat het extra energie verbruikt.

Spierballen nodig?
Een goed lichaamsgewicht is natuurlijk belangrijk voor uw gezondheid. Als u COPD of astma heeft kunt u ondergewicht krijgen als u minder eet dan uw lichaam nodig heeft. Afname van uw spiermassa kan hierbij ontstaan.

Bij longklachten verbruikt uw lichaam namelijk extra veel energie, omdat het vecht tegen de ontstekingen in uw longen en omdat ademhalen meer energie kost. Daardoor kunt u gewicht verliezen waardoor uw weerstand omlaag gaat. Zo bent u dan weer vatbaarder voor virussen en bacteriën. 

Bent u benauwd of voelt u zich moe en heeft u daardoor minder trek?
Het is begrijpelijk dat u niet altijd zin heeft om te eten. Misschien geniet u ook wel minder van lekker eten. Overgewicht komt ook voor bij mensen met COPD. Uw gewicht stijgt als u minder beweegt door de klachten aan de longen en meer eet dan uw lichaam nodig heeft op dat moment.

Voedingsstoffen
Weegt u te weinig? Meer gaan eten is niet de manier om een goed gewicht te krijgen. De voedingsstoffen die u niet nodig heeft worden opgeslagen. Omzetting van spiermassa in vet kan hierbij ontstaan en daar heeft u weinig aan.

Hoe te behandelen?
Voor de behandeling voor COPD en longrevalidatie wordt u begeleidt door de fysiotherapeut en de diëtiste. De behandeling richt zich namelijk op beweging én voeding. Juist voor een mensen met COPD is het nodig om voldoende energie te behouden.

Meer weten?
Kom ook naar de gratis lezing over voeding en longklachten. Op Woensdag 19 December van 11 tot 12 uur bij Medifit Health Club. Koffie en thee aanwezig.

COPD Voeding Fysio 't Station
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?