Adresgegevens
Boterbloemstraat 23
5317 NH Nederhemert
073-6232222 / Lokaal Fit 23: 06-21565006
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

(Stress en) kwalitatief wandelen

« terug naar het overzicht
23 april 2019
(Stress en) kwalitatief wandelen
 
Psychosomatische fysiotherapie - Dat bewegen voor iedereen gezond is dat weten we eigen wel. Maar wist je dat het ook stress verlagend is en goed voor ons brein? We worden er zelfs creatiever van.
 
Tips voor kwalitatief wandelen:
  • Zet de pas erin, maar jut jezelf niet op. Zorg dat je niet buiten adem raakt. Een goede richtlijn is dat je nog gewoon moet kunnen praten. Wanneer je weinig energie hebt, begin dan met een kwartier. Probeer dit dagelijks te doen, tot je merkt dat je meer energie krijgt. Gaat het goed, loop dan 30-45 minuten. Maak er geen wedstrijd van.
  • Bij slaapproblemen of forse stress ga je het liefst voor het avondeten op stap, zodat de inspanning niet je slaap belemmert.
  • Heel belangrijk bij kwalitatief wandelen: wees bewust van je omgeving en gebruik al je zintuigen. Voel de wind, zon of regen op je huid. Voel je voeten op de grond en kijk om je heen. Ruik de frisse lucht en probeer details om je heen te zien. Richt je aandacht ook eens op wat je hoort. Wanneer je ‘dagelijkse’ gedachten het overnemen, probeer dan terug te gaan naar het waarnemen van de dingen tijdens het wandelen.
  • Probeer de ademhaling eens te observeren, zonder deze te willen veranderen. Observeer hoe de inademing overgaat in de uitademing. Is er een pauze na de ademhaling? Of komt er na de uitademing meteen een inademing? Is er een ritme tussen het stappen en de ademhaling?
  • Pak na de wandeling een glas water. Wanneer er sprake is van stress, probeer te ontspannen en uit te rusten. 
Wil je meer informatie over kwalitatief wandelen, vraag het eens aan Tim van der Stam of Mariska Ronner. Zij helpen je er graag mee.


Heb je twijfels over het wandelen? Of wil je meer weten over waarom wandelen nou zou goed is voor je brein? Prof. dr. Erik Scherder legt dit uit in het volgende filmje van StichtingWandelnet:Veel wandelplezier!

Foto Nederhemert

 
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?