Adresgegevens
Boterbloemstraat 23
5317 NH Nederhemert
073-6232222 / Lokaal Fit 23: 06-21565006
Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Lege flessen en statiegeldbonnen voor MS

« terug naar het overzicht
11 april 2019
Lege flessen en statiegeldbonnen voor MS
De komende tijd kunt u in de wachtkamer van het gezondheidscentrum van Nederhemert lege statiegeldflessen en/of statiegeldbonnen sponsoren voor een goed doel. Wat dit goede doel is? Dat vertel ik u graag!

Voor degene die mij niet kennen: ik ben Sander Vissers en alweer ruim vijf jaar werkzaam in het gezondheidscentrum Nederhemert. Iedere werkdag ben ik als fysio- en manueeltherapeut met veel passie en inzet bezig om mensen van hun pijn en/of klachten af te helpen. Het geeft voldoening als ik iemand pijnvrij heb kunnen krijgen en ervoor heb kunnen zorgen dat het lichaam weer goed beweegt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Chronische, progressieve en zelfs ongeneeslijke ziektebeelden komen veelvuldig voor. Hierbij proberen we mensen, voor zover dat binnen hun vermogen ligt, zo goed mogelijk te helpen. Opstaan uit bed, fietsen, traplopen, tillen van je kind, stofzuigen, grasmaaien etc. Allemaal dagelijkse dingen die we vaak onbewust doen, zonder erbij na te denken of we dit wel kunnen.

Medio augustus 2018 zijn we met een groep bijeengekomen voor Gert. Gert heeft MS (Multiple Sclerose). MS is een slopende, chronische auto-immuun ziekte van het centraal zenuwstelsel (CZS) met veel pijn en beperkingen als gevolg. Volgens schattingen van het Nationaal MS Fonds hebben over de hele wereld ongeveer 3 miljoen mensen MS, waarvan in Nederland 17.000. Dat komt dus neer op 1 op de 1.000 mensen. De diagnose MS wordt het vaakst gesteld bij mensen tussen de 20 en 40 jaar oud.

Gert wil dolgraag de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen voor de stichting Klimmen tegen MS. Met een team van 10 man willen we deze uitdaging aan gaan, om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek voor MS, zodat mensen in de toekomst beter geholpen kunnen worden.

_____________

Gert: “Jarenlang heb ik nergens last van gehad totdat 6 jaar geleden ‘de man met de MS-hamer’ voorbij kwam. De grilligheid en onvoorspelbaarheid van deze ziekte werd toen erg pijnlijk duidelijk. Tot op de dag van vandaag ervaar ik bij elke stap en beweging die ik zet, de gevolgen van de 21 ontstekingen in mijn hoofd. Niets is vanzelfsprekend. Maar hoe frustrerend het ook is, ik zal hiermee moeten leven. En dat doe ik: rug recht, borst vooruit en hoofd omhoog. Fietsen ging moeizaam, maar na jaren spinnen bij een sportschool gaan we voor dé droom. Het is een wens van mij én mijn vrienden om deze kale berg te beklimmen. Op een wielrentandem gaan we de droom waarmaken!”

______________

Wij komen met ons team in beweging voor een MS-vrije wereld. Het gevecht wat een MS-patiënt dagelijks voert wordt treffend gesymboliseerd met het beklimmen van de Mont Ventoux. Wij gaan op 10 juni 2019 samen met Gert dit gevecht aan. Om geld in te zamelen hebben we verschillende acties en evenementen georganiseerd. Zo hebben er twee spinningmarathons plaatsgevonden en staan er nog verschillende dingen op het programma, zoals o.a. een benefietdiner en een uitzwaaikoers.

In het kader van lokale acties heb ik in het gezondheidscentrum Nederhemert een herkenbare locatie ingericht in de wachtkamer. Zoals aangegeven, kunt u lege statiegeldflessen en/of statiegeldbonnen sponsoren voor dit goede doel. Iedere andere vorm van doneren is natuurlijk van harte welkom.

Steunt u ‘Klimmen met Gert? Bij voorbaat hartelijk dank!

Sander Vissers, FysioCompany Nederhemert

Wilt u meer informatie? Kijk dan op: www.klimmentegenms.nl of
www.deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/klimmen-met-gert-nl
Ook kunt u ons volgen en doneren via: www.facebook.com/klimmenmetgert  
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?