Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit: de Flexchair. De Flexchair bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.


Zittend bewegen met de Flexchair heeft veel voordelen: coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en het zittende werk wordt langer volgehouden. Geef rugklachten geen kans, gebruik de Flexchair elke dag.


Bij het gebruik van de Flexchair worden diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Er wordt veel onderzoek gedaan naar trainings- en toepassingsmethodieken van deze diepe spieren. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug-
en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal. Blijf gezond, verbeter jezelf en gebruik de Flexchair elke dag.

Beweeg, leef en presteer!

Binnen onze praktijk is de flexchair een geliefd hulpmiddel om stabiliteits-, houdings- en bewegingsproblemen in bekken- en onderrugregio visueel inzichtelijk te maken. Daarnaast kunnen de meet en trainingsgegevens bij onderzoek en evaluatie vastgelegd worden in een online-database. De begeleiding en advisering vinden plaats door middel van een persoonlijk oefentraject. met gerichte training van intrinsieke rompspieren. Op deze wijze kan er evidence based behandeld worden.

We hebben bij een aantal doelgroepen zeer positieve ervaringen. Met name noemen we de mensen met instabiliteitsklachten van bekken en rug en bij a-specifieke rugklachten. Wij zijn zeer gespecialiseerd in het begeleiden van  ruiters met fysieke klachten en zit afhankelijke rijtechnische problemen.

Voor meer informatie omtrent de flexchair-ruitertraining: klik hier.

 

 

Deel deze pagina: