De interesse van FysioCompany Kortbeek voor het voormalige Gebouw C van de Frederik Hendrik Kazerne  aan de Willem de Rijkelaan 1 dateert niet van gisteren. Al in 2006 werd er voor het eerst gesproken over de plannen met het voormalige wachtgebouw, vooruitlopend op de ontwikkelingsplannen van het gebied. Aanvankelijk zou daar een gezondheidscentrum moeten komen, gericht op de nieuwe wijk. Omdat de groei van die wijk tegenviel, is het gezondheidscentrum er uiteindelijk niet gekomen, maar heeft FysioCompany Kortbeek zelfstandig doorgezet.

Ruimte
FysioCompany Kortbeek is sinds het voorjaar de eerste gebruiker van het gebouw, waarvan de eerste steen in 1939 werd gelegd. De locatie bood simpelweg bijzonder veel mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Thomas Kortbeek: “Op de Mastdammenhoeve groeiden wij uit onze jas. Hier in het Stadhouderspark hebben we in een groene parkachtige omgeving de ruimte voor sportrevalidatie, claudicatieklachten en het stimuleren richting bewegen.”
In totaal heeft Kortbeek de beschikking over zo’n 150 vierkante meter: een royale oefenruimte, drie behandelkamers, een wachtkamer met thee- en koffiecorner, een vergaderruimte, rolstoeltoilet met douche en nog een aparte toiletruimte. De oefenruimte is van alle gemakken voorzien, van een loopband, fiets en crosstrainer tot diverse materialen voor krachttraining en balanstraining.

Sfeer behouden
De sfeer van de vroegere arrestantenlokalen in het gebouw is bewaard gebleven, onder meer door de aanwezigheid van de celdeuren, tralies voor de ramen en de originele vloer. De aanpassingen aan het pand zijn met respect uitgevoerd. De werkruimte oogt robuust en stevig, maar is wel van alle moderne en functionele elementen voorzien en biedt een fraaie werkomgeving aan het team. Het team van FysioCompany Kortbeek, dat bestaat uit de jonge Vughtse fysiotherapeut Thomas Marijnissen, manueel therapeut Laura van der Heiden én Janine en Thomas Kortbeek, werkt op beide locaties.

Omgeving
De directe omgeving biedt bovendien allerlei sportieve mogelijkheden. Zo is de link met de atletiekbaan van Prins Hendrik overduidelijk en ligt er een prima bruikbaar outdoor fitness parcours voor de deur. FysioCompany Kortbeek is kortom in de nieuwe praktijk van alle gemakken voorzien. “Dit pand is voor ons een lot uit de loterij”, onderstreept Thomas nog maar eens.

FysioCompany Kortbeek is vijf dagen per week op afspraak geopend (met ook avondopenstellingen).

Deel deze pagina: