4 Februari wereld kanker dag


Op Wereldkankerdag wordt wereldwijd stilgestaan bij kanker. Dit jaar staan op deze bewustwordingsdag de naasten centraal.


Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, hun naasten, mantelzorgers, nabestaanden, zorg-professionals en andere geïnteresseerden kunnen op deze dag een kijkje komen nemen in ons gebouw “de Opstap”.

Monique van der Heijden en Anne van de Ven van FysioCompany Drunen-Zuid zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten in de oncologie. Zij participeren in  de zorggroep oncologie Drunen en in FyNeOn (Fysiotherapie Netwerk Oncologie ). Daarmee is nagenoeg alle zorg en kennis in huis die het verantwoord revalideren na de diagnose kanker mogelijk maakt.
Zij willen graag een steentje bijdragen op wereldkankerdag door een informatiemarkt te organiseren.

In gebouw “de Opstap” zijn zaterdag 4 februari verschillende regionale organisaties aanwezig die de kankerpatiënt en hun naasten kunnen ondersteunen en begeleiden om het leven weer op de rit te krijgen. Onder andere:

Inloophuis TOON, Stichting Modus, Stichting Ontmoeten, de BreiBoezem, Wandelcentrum Drunense Duinen, FyNeOn, zorggroep oncologie Drunen, VAB de Langstraat, Più Mosso muziektherapie, Els van Wietingen massage, FysioCompany Drunen-Zuid.

Naast een ontmoeting en een gezellige kop koffie is er een informatiemarkt en vinden er korte presentaties plaats.

11.00:   Opening (Monique van der Heijden)
Vanaf 11.30:  Diverse presentaties:
   Vermoeidheid, kanker en bewegen 
   Wat doet de diagnose kanker voor de naasten (Frank van Gulik)
   Wandelen voor mensen met en zonder kanker (Frans Bergmans)
14.00:   Sluiting

Samen kunnen wij een verschil maken voor mensen met kanker én voor hun naasten.

 

Deel deze pagina: